Nahajate se tukaj
Zlata kuhalnica, 16. maj 2017
Na naši šoli je potekalo že osmo tekmovanje za Zlato kuhalnico.
Tekmovali so učenci od 6 do 8razreda OŠ.
Jed ki so jo morali učenci pripraviti je bila:
- Kranjska klobasa kot osnovna sestavina pri glavni jedi
- Sladki sirovi štruklji z različnimi kombinacijami nadevov
Komisija ki je nadzirala potek tekmovanja je ugotovila, da so učenci pokazali veliko željo po novitetah, ne glede na same sestavine, ki so jih imeli na razpolago za pripravo jedi. Ugotavljajo da jim je pomembno, da je ostanek pristnosti okusov še vedno v okvirih izbranih živil. To pa pomeni, da doma še vedno kuhajo domače jedi, posledično tudi dobro jedo in če ta način ostaja še pojasni komisija, se nam ni bati ob teh mladih upih za prihodnost v gastronomiji. Pri učencih je bilo zaznati zainteresiranost za sodelovanje, ni bilo kakšne hude konkurence, vsi so bili odlični, le dve ekipi sta malo izstopali in prejeli zlata priznanja vsi ostali pa srebrna priznanja. Zlato priznanje si je prislužila OŠ Blanca in OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični. Če samo pogledam sestavine, ki so jih imeli na razpolago za pripravo jedi moram reči, da so se odlično znašli, vsa pohvala tudi mentoricam, ki so učence na to regijsko tekmovanje pripravljale. Zmagovalnim ekipam želimo veliko uspehov na državnem tekmovanju v Kranjski gori v okviru 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije, ki bo v oktobru 2017, ostalim ekipam pa izziv za naslednje šolsko leto.
Zapisala Marjeta Dolinar