Nahajate se tukaj
4. tekmovane v znanju in spretnostih dijakov ter študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije
12. 4. 2018 je v IC Piramida v Mariboru potekalo 4. tekmovanja v znanju in spretnostih dijakov ter študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije na temo BUČNA SEMENA IN BUČNO OLJE. Dijaki in študentje so imeli možnost sodelovati v 6 različnih kategorijah. V kategoriji kulinarika je s pripravo svoje jedi sodeloval tudi dijak 2 letnika Nejc Markelc pod mentorstvom Anice Oblak Janko. Pripravil je jed, poimenovano » zeleno zlato na krožniku«, ki je vsebovala raviol iz bučne moke z nadevom iz skute in praženih bučnih semen v bučnem veloutéju in s čipko bučnega olja. Za izvrstno pripravljeno jed je dobil največ točk in tako bil najboljši med konkurenti. Nejc je prijel zlato priznanje in praktično nagrado.


